top of page

Fondacija “Izvor nade“ dodijeljuje 120 nagrada u povodu Dana nezavisnosti


Fondacija “Izvor nade” u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine raspisala je konkurs za literarni rad o temi “Želim bolju Bosnu i Hercegovinu”


Pravo učešća na navedenom konkursu imaju učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola i svi učenici srednjih škola iz Bosne i Hercegovine.

Iz Fondacije “Izvor nade“ koja se bavi unapređenjem duhovnih, kulturnih, znanstvenih i tradicijskih vrijednosti građana saopćili su uvjete pod kojima učenici mogu učestvovati.

“Konkurs se objavljuje za dvije kategorije: na takmičenju mogu učestvovati učenici 8. i 9. razreda osnovnih škola (prva kategorija) i učenici svih razreda srednjih škola (druga kategorija); radovi se dostavljaju u obliku proze; maksimalna dužina teksta koji učesnik šalje na konkurs može sadržavati 4 (četiri) kartice (1 kartica = 1.800 karaktera).

Krajnji rok za slanje radova na konkurs je 4. mart 2016. godine. Radove je potrebno slati na e-mail adresu Fondacije “Izvor nade”: info@izvornade.com, s naznakom “za konkurs”. U mailu je potrebno navesti podatke o učesniku (šalju se e-mailom uz dodatak koji sadrži literarni rad) koji treba da sadrže: ime i prezime, broj telefona, naziv kantona i općine u kojoj učenik živi, naziv škole koju učenik pohađa.

Organizatori takmičenja obezbijedili su 120 nagrada. Nagrade će dobiti najbolji iz svake kategorije za svaki kanton Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Brčko Distrikta. Dakle, za svaki kanton po pet najboljih, pet najboljih iz RS-a i pet najboljih iz Brčko Distrikta. Ukupno će biti nagrađeno 120 učesnika. Zasebni nagradni fondovi osigurani su za prvu i drugu kategoriju“, saopćili su iz Fondacije “Izvor nade“.

Visina nagrada:

1. mjesto: 80,00 KM 2. mjesto: 70,00 KM 3. mjesto: 60,00 KM 4. mjesto: 50,00 KM 5. mjesto: 40,00 KM

Nagrađeni radovi će biti objavljeni na internetskoj stranici Fondacije “Izvor nade” -www.izvornade.com


bottom of page